A kóró és a kismadár bábelőadás

Iskolánk 2.c osztályos tanulói november 25-én az Egry Úti Óvoda Pumukli csoportjába látogattak, ahol egy bábelőadással kedveskedtek az óvodásoknak. A közös délelőttön kicsik és nagyok nagyon jól érezték magukat!

Csapatépítő a 2.b osztályban

Iskolánk 2. b osztályának csapatépítő délutánt szerveztek az osztály tanítói, Kissné Budai Margit és Baumgartner Bence Péter.

A családi napnak a veszprémfajszi Művelődési Ház adott helyet. A csapatépítés vidám hangulatban telt, melyet vicces feladatokkal színesítettek a tanítók. 

A foglalkozás végén tartott reflexióból kiderült, hogy a szülőknek is és a gyerekeknek is tetszettek a játékok, s mindenki jól érezte magát, melynek mi tanítók is nagyon örültünk.

5.b drámapedagógiai foglalkozás

November 17-én az 5.b osztály drámapedagógiai foglalkozáson vett részt a Pannon Egyetemen. Jókat játszottunk, sokat nevettünk, nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük a lehetőséget!

Ovis látogatás az iskolában

November 15-én az Egry úti óvoda nagycsoportosainak mutattunk egy kis ízelítőt az iskolából. Az ovisok három osztály tanórájába kapcsolódhattak be, ahol énekeltek, mesét hallgattak, feladatokat oldottak meg ügyesen, és még egy kis barkácsolásra is jutott idő. A gyerekek arcát látva, mindenki kellemes élményekkel hagyta el az iskolát. Szeretettel várunk vissza titeket!

A fotókat a képre kattintva tekinthetik meg.

 

 

Jótékonysági GÁLA- fellépés

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület 14. Jótékonysági Gáláján szerepelt az 5. c osztály táncos csapata a Hangvilla éttermében nov. 12-én, szombaton este.

Műsoruk címe: Wirbel auf dem Markt (Vásári forgatag)
 
A közel 200 fős bálozó közönség jó hangulatú, látványos produkciót láthatott, az előadást vastapssal jutalmazta.
Schmidmajerné Róka Krisztina vezette, harmonikán dr. Bojnécz Gábor kísérte az együttest.
 
 
 
 

Projektdélután

Márton napján az Egry Úti Óvoda német nemzetiségi csoportjai egy már hagyománynak számító közös programra invitálták iskolánk 3. c és 2. c osztályait. A 3.c osztály tanulói nagyon várták, hogy először is átadhassák apró ajándékaikat, amivel az óvoda Panda csoportjának kedveskedtek. Ez volt ugyanis az egész tanéven át tartó közös programsorozat első állomása. Majd sor került egy közös éneklésre, aztán a gyereket izgatottan keresték a libákat és ízletesen ropogtatták a jutalom pereceket.
A program zárásaként a lámpás felvonulás különleges élmény volt a gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Martinstag

Már hagyománynak számít, hogy iskolának német nemzetiségi tagozata együtt ünnepli Márton napot az Egry Úti Óvoda német nemzetiségi csoportjaival. Idén az óvoda adott helyet a közös ünneplésre, melyre a 3.c és 2.c osztályos tanulóink kaptak meghívást. A közös műsor után a gyerekek lelkesen vettek részt a libakereső játékban, jutalmuk perec és meleg tea volt. Alkonyatkor az óvoda körül lámpás felvonulás zárta a közös délutánt.

Suli Buli

Két év kihagyás után, újra teljes erőbedobással indult a Suli Buli. Mivel tavaly és tavalyelőtt elmaradt a szokásos avatás, az 5. évfolyam mellett a 6. és 7. évfolyamnak is volt egy kis feladata idén. Mindkét évfolyamon egy-egy ismert dalra kellett táncolni és jelmezes bemutatót tartani. 

Az igazi avató azonban az ötödikeseknek szólt. A feladatuk az volt, hogy öltözzenek be isteneknek/istennőknek és készítsenek koreográfiát a nyár nagy slágere, az "Úristen..." zenéjére. A bemutató után egyéb megmérettetésre is sor került, a zsűrizés a 8. évfolyamra hárult. A versenyt az 5.b osztály nyerte.

Az avató után a felsősök újra birtokba vehették a tornatermet, a fények kialudtak és este 8-ig folyt a tánc.

A buliról készült képeket a fotóra kattintva tekinthetik meg.