Kedves Nyolcadikosok!

Holnap megírjátok azt a vizsgát, aminek a nevét nem mondjuk ki...coolsmile
Kitartóan, szorgalmasan készültetek, ma a tudással megtöltött palacsintákat is megettétek, nem lehet gond! Bízzatok magatokban, mi hiszünk bennetek! Sok sikert kívánunk!
Tanáraitok

Táncoltunk!

A 7.D. osztály német népismeret órán kipróbálta a három napos régi sváb esküvőn táncolt játékos táncokat. Az osztály életkori sajátosságainak megfelelően az óra az "Én biztos nem táncolok!, Hú de ciki!, Nem akarok!"mondatokkal kezdődött, majd szép lassan mindenki beállt a körbe ( megnyugodva, hogy nem kell párt választani) és sok-sok nevetés közepette,  felvette a Zeppel polkára a ritmust és indult a párnatánc (Kissentanz), tűtánc (Nadeltanz), tükörtánc (Spiegeltanz) és sodrófatánc (Wellholztanz). 

A fotók azért még némi megilletődöttségről tanúskodnak. Kattints a képre!
 
 

Karácsonyi gyűjtés

Iskolánk 6.c osztálya karácsonyi gyűjtést szervezett a Veszprémi Állatvédő Egyesület számára.  A gyűjtés megszervezésében az osztály tanulói szívvel lélekkel dolgoztak, plakátokat készítettek, az épületeket járták, hogy összegyűjtsék az adományokat, melyeket az utolsó tanítási napon juttattunk el a menhelyre. A gyűjtés ötlete Tóth-Dänhardt Korináé volt, de többen segítették áldozatos munkájában! A menhely lakói nevében hatalmas köszönet nekik!
Köszönet továbbá Tóth-Dänhardt Ágnesnek, aki kiszállította a csomagokat!

 

Karácsonyi fellépés Veszprémfajszon

Iskolánk 4. c osztályos tanulói részt vettek a veszprémfajszi hagyományos Sváb betlehemen, Advent IV. vasárnapján. A tanulók német nyelvű versekkel és dalokkal készültek a karácsonyi műsorra. Előadásukkal nagy sikert arattak, a közönségtől hatalmas vastapsot kaptak. Műsorszámaik voltak: Leise rieselt der Schnee…, Der kleine Nimmersatt…, Fröhliche Weihnacht überall…, Die heilige Nacht…, Ihr Kinderlein kommet…
Köszönjük szépen Ádámné Grimmajer Tímea és Baumgartner Bence Péter felkészítő munkáját.
A sikeres szerepléshez nagy szeretettel gratulálunk!

A műsorrészlet a képre kattintva tekinthető meg:
Az eseményről készült képeket itt láthatják:
https://drive.google.com/drive/folders/1hZ7Xcu6FlqZURf78wOES8_4lu7lt8y-Z?usp=sharing

Boldog Karácsonyt kíván az 1.c

Ezzel a kis dallal kíván az 1. c osztály mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket.

(Tarbay Ede fordítása, "Karácsony 12 napja" angol mondóka)

A megtekintéshez kattintson a képre:

A Botev iskola karácsonyi műsora

Bár az idei tanévben sem ünnepelhetjük iskolánkban a megszokott módon a karácsonyt, tanulóink mégis nagy lelkesedéssel készültek az előadásra.
A képre kattintva megtekinthetik iskolánk karácsonyi műsorát.
Áldott, szeretetteljes karácsonyt és boldog új évet!