Őszi túra

Hagyományainkhoz hűen idén is osztályonként illetve évfolyamonként megszerveztük az őszi túrát. Szeptember 20-án az idő is kegyes volt velük, így minden tanuló és tanár egy kellemes napot tölthetett együtt.

Álljon itt néhány osztály beszámolója:

Szeptember 20-án a 3.c osztály Barnagra túrázott, ahol megtekinthettük a falu német nemzetiségi helytörténeti kiállítását. A kiállított eszközöket ki is próbálhattuk. A kellemes időben vidáman fociztak, fogócskáztak, játszottak a gyerekek, majd a program zárásaként végigjártuk a Kálváriát, ahol Mária szenvedéseinek stációit ismertük meg.

5. évfolyam:

A Séd patakon innen, a Gulya-dombon túl…

Pontosabban éppen a Gulya-domb vadregényes vidékén akadályversenyen vettek részt az ötödikesek.

Minden csapatnak végig kellett haladnia a 12 állomást rejtő ösvényen. A tucatnyi próbatétel közismert mesékhez kapcsolódott, de öko-iskolához illően az állomásokon a természetvédelem is szerephez jutott. Erő, ügyesség és okosság kellett a feladatok megoldásához. A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mese szemétdombját szelektíven kellett szétválogatni, a Békakirály állomáson békaügetésben védett és nem védett állatokat gyűjteni. De volt többek között még tájolási feladat, szólások, puzzle, a Gizella-kilátó megmászása. A csapatok kiválóan szerepeltek, sportszerűen versengtek.

Köszönjük a tanárok és a 8.d-sek munkáját, akik különleges élménnyé tették a délelőttöt!

A győztes csapatok osztályonként a következők voltak:

5.a Öko-ások

5.b  Csoda-csapat

5.c  Vidéki malackák

5.d Vaddisz-NO

 

8.a - Eplény

Az eplényi buszmegállóból rövid túra után érkeztünk meg az Ámos-hegyi kilátóhoz. A napsütéses kora őszi időnek köszönhetően nem csak a környéket csodáltuk meg, de elláttunk egészen a Balatonig is. A bátrabbak kipróbálták a a mezítlábas tanösvényt, a még bátrabbak az osztályfőnök kedvenc kirándulós csemegéjét, a vadszedret is. 
Elkészült a közös osztálykép, majd elindultunk a hegyről lefelé. Úticél a várva-várt libegő. Újból fel a hegyre, majd le a hegyről, újból a kilátásban gyönyörködve.
Libegőzés után kell egy kis mozgás, szóval ugráltunk és szaltóztunk a trambulinon, majd irány a hegy - túra a focipályáig, ahol a fiúk barátságos meccset vívtak, a lányok barátságokról beszélgettek. Kísérőnk Nyári Isti apukája, Balázs volt. 
Eplény tiszta levegőjével feltöltődve érkeztünk haza, kellemesen elfáradva, boldogan lezárva egy újabb iskolai hetet.
Zsanett néni és a 8.a

A 8.b osztály egy tematikus időutazáson vett részt. Raffai Csilla vezetésével bejártuk Veszprém vizes múltját majd a tárgyi emlékeit bemutató Víziközmű Múzeumot is, melynek gépházából indult útjára 120 évvel ezelőtt a város vezetékes vízellátása. A múzeum udvarán kifejezetten SZABAD volt megpiszkálni és megtapogatni a százéves öntöttvas berendezéseket. A Veszprém vízkincséről szóló séta végén természetesen volt idő egy kis játszótérre és egy finom ebédre is a Fricskában.

  • /index.php/oktatas/utazasok-kirandulasok/488-kirandulas-a-testverosztalyhoz
  • /index.php/oktatas/utazasok-kirandulasok/394-ausztriai-jutalom-kirandulas