Balatoncsicsó - Művészeti Tábor

2019. június 17 és 22 között a boteves diákok egy kis csapata (22 fő) a balatoncsicsói Erdészeti Erdei Iskola vendégei voltak. A tábort az Oktatási Hivatal, azon belül pedig a Veszprémi Tankerületi Központ szervezte (EFOP-3.3.5-17-2017-00028) "Iskolai Vakáció" néven.

A három évfolyamnak (3.5. és 7. osztályosok) a „HŐS-képző” című programsablont választottam. Segítő pedagógus kollégám (Guzmits Viktória) jelenleg alternatív pedagógiát tanul, így a gyerekek mindennapjaik szervezésében és az átkötő feladatok, játékok alkalmazásában nagy segítségemre volt. Jómagam rendelkezem alsós tanítói diplomával is, így ez a hét lehetőséget adott arra, hogy felelevenítsem régi tudásomat és nagyon élveztem a kisiskolásokkal a közös munkát.

Kolléganőm így emlékszik vissza a táborra: "A táborozó 22 gyermekkel könnyű volt együtt dolgozni, mert a közös érdeklődési kör (művészetek) viszonylag homogén összetételű csoportot eredményezett. Egyszer sem éreztem a játékok során, hogy a nemre és korra eltérő társaság ne tudott volna együtt dolgozni. Rögtön megvolt a „közös nevező”, és nagyon nyitottan, lelkesen álltak egymáshoz és a feladatokhoz, általam kínált játékokhoz is."

Az élményhét végére a tanulók az adott témát teljes mértékben és mélységben körbejárták. A különböző technikákat (akvarell, grafika, nyomdázás, festés, stb.) biztonsággal alkalmazták. Megtanulták, hogy egy új anyag, tárgy megismeréséhez minden érzékszervüket „be kell vetni”, többféle nézőpontból kell azt megvizsgálni.

A program során két kimozdulásra került sor, kedden a tihanyi Levendula Házban jártunk, ahol mécsestartót készítettek a tanulók. Csütörtökön a nagyvázsonyi Kinizsi Vár vendégei voltunk, majd a Postamúzeum, a Néprajzi Múzeum és az Igásló Látogatóközpont következett.

Zongor Klára

A jó hangulatú táborról készült videó a képre kattintva nyitható meg.

A képek és videók itt találhatók:

BALATONCSICSÓ

  • /index.php/oktatas/muveszetek/452-tehetseggondozo-muhelyek-idopontjai
  • /index.php/oktatas/muveszetek/427-art-i-csoka-kiallitas