Kedden ruhagyűjtés! - GY.I.K.

Izgatottan várjuk mindannyian az első ruhagyűjtés napját a Botev iskolában! A visszajelzések alapján nagyon sok család nagyon sok zsák ruhával készül az akcióra, ezért a "gyakran ismételt kérdésekre" most válaszolunk.

Mibe tegyem a leadásra szánt ruhákat?

Az osztályfőnökök által kiosztott zsákokba, vagy ahhoz hasonló méretű, bármilyen zsákba. 

Milyen további teendőim vannak még a bezsákolt ruhákkal?

A sulizsák által küldött matricát kell kitöltve ráragasztani, de csak a felső felét! Így:

Mit tegyek, ha nincsen annyi matricám, mint amennyi zsákom?

Aggodalomra semmi ok! Egyrészt, a kért adatokat bármilyen módon lehet mellékelni, nem csak a matricán. Egy kézzel írott papír is megfelel, a zsákra ragasztva. De a matrica le is tölthető a INNEN. Kérjük, minden leadott zsákon szerepeljenek a kért adatok (Név, cím, aláírás, dátum, iskola, osztály).

Pontosan mit is tehetek a zsákokba?

Hova vihetem az összekészített zsákokat?

A gyűjtés napján (2020. október 20.), azaz kedden reggel az iskola 3 épületének előterében kérjük elhelyezni a zsákokat reggel 7:00 és 8:00 között, a járványhelyzetben szokásos óvintézkedések mellett (maszk, kézfertőtlenítő használata)! Sajnos nincs mód az osztálytermekben tárolni a zsákokat, ezért megértésüket és együttműködésüket kérjük! Az iskola épületéből kedd délelőtt szállítják el a csomagokat.

Mi történik az összegyűjtött ruhákkal és miért van erre szükség?

Az összegyűjtött ruhák és cipők nem adományozási célt szolgálnak, egy textilválogató üzembe kerülnek.  Az üzemben a ruhákat és a cipőket egyesével átválogatják, szortírozzák, osztályozzák és feldolgozzák, majd bálázzák. Ilyen formában jelentős részük exportálásra kerül. A fajtára és szezonra válogatott daraboknál fontossá válik azok minősége, tehát elsődleges helyüket az újrahasználatban találják meg. Az ily módon nem használható darabok pedig géptisztító rongyként, ipari alapanyagként kerülnek újrahasznosításra. Ez azért fontos számunkra, mert Örökös Ökoiskolaként szeretnénk környezettudatosságra nevelni diákjainkat.

  • /index.php/iskolank/oko-iskola/466-koszonet-a-ruhagyujtesert
  • /index.php/iskolank/oko-iskola/446-ruhagyujtesi-akcio