Segíteni jó!

Diákönkormányzatunk úgy határozott, hogy januárban két nemes ügy mellé is odaáll.

Farkas Balázs 2018.12.20-án született Veszprémben a Cholnoky Ferenc kórházban.
1480 grammal és 39 cm-el jött a világra.
Jelenleg a kórház az otthona. Nagyon kedves emberekkel tölti a mindennapjait az Újszülött (PIC) és Gyermek Intenzíven.
Édesanyja, Farkasné Kovács Vivien szeretné egy kis adománnyal meghálálni az itt dolgozó doktornénik, doktorbácsik és nővérkék odaadását és szeretetteli munkáját.
Arra gondolt, hogy jó lenne támogatni az osztályt, mert minden segítség elkél. Nem pénzbeli támogatásra van szükségük, hanem babatörlőkendőre (teljesen mindegy milyen fajta) és szenzitív babatusfürdőre, esetleg textilpelenkára és apró (koraszülöttekre való) babaruhára (44-es vagy az alatti méretűre :).

A Botev Iskola csatlakozik a kezdeményezéshez, aki szeretne részt venni a gyűjtésben, január 28-ig (hétfő), juttassa el az adományt Zongor Klára tanárnőnek.

Előre is szeretnénk minden felajánlást megköszönni : Balázska, Szülei: Farkas Balázs, Farkasné Kovács Vivien és az Összes Koraszülött Baba nevében.*

*https://www.facebook.com/mimike.cvk

 

Kalmár Hanna, csabrendeki kislány, koponyadeformitással jött a világra. Pfeiffer-szindrómát diagnosztizáltak nála, ami a csontozat és az idegrendszer tartós és súlyos fejlődési rendellenességét jelenti. A kislány alig múlt féléves, amikor először megműtötték a Debreceni Egyetemen, egy- és másfél évesen újra operálták. Rendszeresen fejlődésneurológiai, idegsebészeti, neonatológiai, szemészeti vizsgálatra kellett vinni, továbbá gyógytornász segítségét kellett kérni a mozgása fejlesztéséhez.*

Részére az iskola január 31-ig kupakgyűjtésbe kezd. Mindhárom épület bejáratához kihelyezünk egy-egy dobozt, amibe a kupakokat lehet helyezni. A dobozok január 15-től lesznek kiállítva. Ha csak a napi üdítő kupakját teszik ide a tanulók és a hozzátartozók, máris rengeteget segítünk Hannának.

Mindkét kezdeményezés eredményéről beszámolunk februárban.

A felajánlásokat köszönjük!

A Botev Iskola Diákönkormányzata

 

*cikk részlet: https://www.veol.hu/csabrendek/kupakok-hannaert-egyre-tobben-tamogatjak-a-beteg-kislany-1740005/

 

 

  • /index.php/iskolank/diakonkormanyzat/289-kupakgyujtes-hannanak
  • /index.php/iskolank/diakonkormanyzat/232-mikulas-a-botevben