Karácsonyfadísz-készítő délután

A Diákönkormányzat tagjai idén újra beneveztek a Europe Direct Karácsonyfadísz készítő programjában. A program célja, hogy más-más országba küldjünk olyan karácsonyfadíszeket, amiket  a tanulók készítenek és hordoznak valamilyen helyi jellegzetességet.


Mi idén a levendulát választottuk, a kézzel varrt filc díszekbe rejtettünk egy kis levendulát, és a lila szalaggal még egy fahéjat is kötöttünk a díszekre. A tanulóknak Guzmits Viktória, Zongor Klára és Gábor Andrásné Eszter néni is segített. Az izgalmas délutánt követően megcímeztük a borítékokat és útjára engedtük őket Angliától Litvániáig, Spanyolországtól Horvátországig 24 másik iskolába. A dísz mellé Varga Dorottya angol ismertetőjét is csatoltuk.

Most már csak a válaszleveleket és díszeket kell várnunk. Ha megérkeztek, természetesen arról is beszámolunk.

Dorka levele:

Dear correspondents!

Lavender is a very characteristic Hungarian plant. In Hungary, Tihany, a peninsula on Lake Balaton, is the home of these small purple flowers. In the mid-1920s, Gyula Bitter planted the first lavender plantation. The success of the plantation is proven by the fact that the essential oil content of the Tihany lavenders is higher than the French ones.  There are several types of usage, such as scents, oils, syrup and even honey. Lavender is very well known, thanks to its therapeutic effect. Due to its excellent aroma, it is also used in the kitchen as a spice. Lavender is important for people living in Tihany even in these days. For that reason the popular Levendula Festival is held year after year, where the topic is the several use of lavender.

Our Christmas ornaments are filled with lavender.

Merry Christmas!                                                        Frohe Weihnachten!

Joyeux Noël!                                                            Boldog Karácsonyt!

 


 

  • /index.php/iskolank/diakonkormanyzat/220-suli-buli
  • /index.php/iskolank/diakonkormanyzat/63-papirgyujtes