Gyöngyfűző szakkör

Iskolánkban a gyöngyfűző szakkör 2010 óta működik. Heti egy órában a vállalkozó kedvű tanulók megismerkednek az alapanyagokkal, a gyöngyök felhasználási lehetőségeivel, a fűzéshez használt eszközökkel. Megtanulnak mintát olvasni, majd saját maguk tervezik meg az elkészítendő munka színvilágát. A komoly küzdelmek, sokszor heteken át tartó kitartó munka árán elkészült alkotásokkal a szakkörösök megörvendeztetik saját magukat, szüleiket, nagyszüleiket, barátaikat.

Jó hangulatú foglalkozásokon tanulják meg a gyerekek, mekkora értékkel bír a saját maguk által elképzelt, majd megfűzött munka. Büszkén mutatják a többieknek elkészült állataikat, virágaikat, ékszereiket, a karácsonyi ünnepek előtt pedig szárnyalnak az angyalok és csillagok között.

A gyöngycsodákat a munka elkészültekor a gyerekek hazavihetik, de a kész darabokat bemutatták már az aulában elhelyezett vitrinkiállításon, vagy közös szakköri alkotásukat az ebédlőben elhelyezett adventi kiállításon is.

Tagjaink közé várunk másodiktól nyolcadik osztályosokig lányokat és fiúkat egyaránt, akiket lenyűgöz a színes üveggyöngyök varázslatos világa, a kreatív alkotás szabadsága, és akik elhiszik, hogy a türelem rózsát (vagy nárciszt, vagy kiskacsát, vagy angyalt, ...) terem.

Wachterné Zsargó Zsanett

 

  • /index.php/oktatas/szakkorok/181-jam-diakvallalkozas
  • /index.php/oktatas/szakkorok/177-gyermekjoga