A felhők fölött mindig süt a nap

"Kedden sem befolyásolja légköri front időjárásunkat. Napközben gyenge délnyugati szél fúj, több órás napsütésre számíthatunk." - írta a VMeteo oldalán Takács Lajos a hajnali időjárás-előrejelzésében kedd reggel.

Nem sokkal később már az ötödikeseknek tartott rendhagyó természetismeret órát, segítve munkánkat és a gyerekek megszerzett tudásának rendszerezését. A gyerekek kíváncsian hallgatták Lajos történeteit a hajnali csapadékmérés mikéntjéről, a saját tervezésű "tányéros" árnyékolóról és láthatták, milyen, amikor valaki igazán szereti a munkáját.

 

Ezután következett a gyerekek kedvenc része: kézbe vehették, megvizsgálhatták a meteorológiai mérésekhez használt eszközöket, kipróbálhatták a kanalas szélmérőt, így még azt is megtudták, milyen erős szelet tudnak fújni.

 

Estére még az is kiderült, hogy a reggeli előrejelzés minden szava igaz volt és veszprémiek jobban teszik, ha a pontos időjárásért felkeresik a VMeteo oldalát, mert bizony a Bakony közelségének és Veszprém fekvésének köszönhetően nem mindig igaz városunkra az országos időjárás-előrejelzés.

Ezúton is köszönjük a hasznos és érdekes előadást Takács Lajosnak!

  • /index.php/iskolank/oko-iskola/881-oszi-ruhacserere-fel
  • /index.php/iskolank/oko-iskola/772-sikeres-ruhagyujtes