30. Föld Napja Magyarországon

Az első Föld napját, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én, azaz pont 50 évvel ezelőtt rendezték meg.

Ekkor 20 millió amerikai emelte fel a szavát a természetért. Az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére.

Számos környezetvédő szervezet alakult. Több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

 

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? 

Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon is évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek, valamelyik zöld szervezethez csatlakoznak, vagy saját szervezetet alapítanak. És ez a Föld napja mozgalom legnagyobb sikere: hogy helyi igény szerint, helyi kezdeményezésre szerveződnek a Föld napi programok, és ma már nem csak a Föld napján.

Ebből az alkalomból mi is készültünk kicsiknek és nagyoknak! (Bár, egymás feladatait is meg tudják oldani, ha ügyesek és kreatívak.

A kicsiknek egy Föld napi színezőt ajánlunk, melyet LETÖLTÉS UTÁN ki lehet nyomtatni, vagy akár Paint programban megnyitva kiszínezni.

A nagyobbaknak az INNEN letölthető Föld napi szabadulószobát  ajánljuk.

Töltsd le (lehetőleg számítógépre, laptopra), nyisd meg, kapcsold be a hangszórókat, válaszolj ügyesen a kérdésekre, gyűjtsd össze az elhagyatott kastély szobáiban elhagyott betűket (írd fel egy papírra!), és küldd el a megfejtést neveddel, osztályoddal együtt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy megkaphasd az okleveledet! 

Jó szórakozást!

  • /index.php/iskolank/oko-iskola/691-madarak-es-fak-napja-2020
  • /index.php/iskolank/oko-iskola/661-viz-vilagnapi-plakatok