Víz világnapi plakátkészítés

Március 22. a Víz világnapja, amiről így, a digitális tanrend mellett sem szabad megfeledkeznünk!

A szorgalmasabbaknak egy szorgalmi projektfeladatot ajánlunk a figyelmébe, melyért alsó tagozatban a tanító néni, 5-6. évfolyamon a természetismeret tanár, 7-8. évfolyamon pedig a biológia vagy a földrajz tanára (a tanuló döntheti el) fogja ötösben részesíteni az igényes munkákat.

De lássuk, mi is a feladat?

Sok plakát, szórólap, reklámanyag vesz bennünket körül, bizonyára te is láttál már több száz ilyenre példát. A vízről (nem a palackozott ásványvízről, hanem a természeti kincsünkről) azonban kevés szó esik, pedig nélküle nem lenne élet a Földön (és kezet mosni sem tudnánk naponta többször).

A feladat tehát, hogy egy kis internetes kutatómunka vagy családtagokkal való beszélgetés útján gyűjtsd össze, mi mindent köszönhetünk a víznek! Talán segítség lehet ez a rövid videó is! (kattints)

Ezeket az összegyűjtött gondolatokat felhasználva készíts otthon egy Vizet reklámozó saját plakátot!

Bármilyen technikával készítheted (festés, rajzolás, színes papír, ezek kombinációja vagy felső tagozatban akár digitálisan), a lényeg, hogy kreatív és ötletes legyen.

Figyelj arra, hogy élénk, látványos, olvasható legyen minden része, hiszen majd le kell fotóznod és beküldened a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, neved és osztályod megjelölésével.

Beküldési határidő: 2020. április 3.

A plakátot őrizd meg – addig ragaszd ki a szobádban – aztán ha újra találkozunk, hozd be az iskolába, keresünk neki egy jó kis helyet, ahol mindenki megcsodálhatja majd!

Jó munkát!

  • /index.php/iskolank/oko-iskola/649-ingyenesen-megtekintheto-filmek
  • /index.php/iskolank/oko-iskola/630-kapd-lencsevegre-a-tavasz-ebredeset