Kapd lencsevégre a tavasz ébredését!

Miután már mindenki túljutott a digitális tanrend első hetének megpróbáltatásain, egy kis virtuális "fotókihívásra" invitálunk Benneteket.

Ha a tanulás mellett van kedvetek és időtök, végezzetek megfigyeléseket a kertben, az udvaron (messzire ne bóklásszatok, #maradjatokotthon, de azért egy kicsikét ki lehet menni friss levegőt szívni.)!A feladat, hogy válasszatok egy fát, egy virágos növényt, egy ágat, egy hajtást egy rügyet, vagy ültessetek el bármilyen magot egy kis tejfölös pohárkába...stb és naponta figyeljétek meg, hogyan fejlődik! Most, hogy itt a tavasz, napok alatt kibontják a fák a leveleiket, a rügyek helyén levelek, a bimbók helyén virágok lesznek.

Ha megjegyzitek a kiszemelt növényetek helyét, és minden nap (vagy minimum kétnaponta) ugyanabból a szögből, ugyanolyan fényviszonyok mellett, ugyanolyan beállítással készítetek róla egy fotót (lehetőleg többet is, amiből később ki lehet választani a legjobban sikerültet), a végére egy gyönyörű montázst, vagy kellő képszám esetén egy gif-et vagy akár egy timelaps videót is lehet belőle készíteni. (Úgyis kitárul előttetek az internet, a jobbnál jobb alkalmazások tömkelege és még időtök is lesz bíbelődni vele).

Mutatom is, mire gondoltam:

 


Mivel otthon vagytok, talán több időtök van rácsodálkozni a természet ébredésére... kovácsoljunk előnyt a kialakult helyzetből és vegyük észre a körülöttünk lévő dolgokat!

Nincs határidő, sem kényszer, aki kedvet érez, csinálja és ossza meg az eredményt!

Az elkészült munkákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjétek, és írjátok meg a neveteket, osztályotokat is!

A legszebb munkákat a Botev-honlapon és a Botev facebook-oldalán is közzétesszük. 

Jó fényt, jó munkát kívánok a fotószakkör nevében: 

Viki néni

 

  • /index.php/iskolank/oko-iskola/636-viz-vilagnapi-plakatkeszites
  • /index.php/iskolank/oko-iskola/602-rendhagyo-ora