Szelektív hulladékgyűjtés

Február 21-én iskolánkba látogattak az EcoCenter Közhasznú Alapítvány munkatársai, hogy egy ingyenes program keretében játékos délelőttöt tartsanak tanulóink számára.

A kézműves foglalkozás és ügyességi játékok célja, hogy megismertessék a gyerekekkel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, fajták szerinti gyűjtési rendszereket,amelyek a hétköznapi életben is rendelkezésre állnak. A gyerekek megtanulták, hogy a hulladékok válogatása nem is olyan nagy fáradság, hanem beépíthető a mindennapi teendőink közé. A kézműves foglalkozáson ceruzatartót, perselyt készítettek a gyerekek. A nap végén még két szelektív hulladékgyűjtő kukát is kaptunk, melyeket a nagy épület folyosóján fogunk elhelyezni, hogy a műanyag és a papír hulladék külön gyűjtésével tegyünk valamit bolygónkért.

Az idő rövidsége miatt csak néhány osztály tudott részt venni a foglalkozáson, de az Alapítvány munkatársaival újra találkozhat és hasonló rendezvényen vehet részt, aki ellátogat március 22-én Balatonfüredre, az ingyenes Öko családi napra.

Bővebb információk az Alapítványról és a Családi napról itt.

 

 

További képek ide kattintva tekinthetők meg.

  • /index.php/iskolank/oko-iskola/312-meteorologia-az-otodik-evfolyamon
  • /index.php/iskolank/oko-iskola/277-madarbaratsag