Őszi papírgyűjtés eredménye

Az iskola összesen 11.560 kg-t gyűjtött.
 
Alsó tagozat:
1. helyezett 2.a osztály
2. helyezett 1.c osztály
3. helyezett 1.a osztály
 
Felső tagozat:
1. helyezett 5.a osztály
2. helyezett 7.a osztály
3. helyezett 8.c osztály
 
A többi osztály ne csüggedjen! Tavasszal újra lesz papírgyűjtés.
 
 

Őszi RUHACSERÉRE fel!

 
Gyere, frissítsd fel a ruhatárad és szolgálj egy jó ügyet egyszerre 🤩
A csere INGYENES.
Most hozz mindent, amit kiszórnál, mert nincs korlát a mennyiségben! 😉
Amit hozol tedd le a megfelelő asztalra (gyerek, női, férfi szét lesz választva)
és menj keresd meg a ruhatárad legújabb darabját!
2021.09.22-én délután a BOTEV Iskola udvarán (eső esetén tornateremben) tartunk ruhacserét, melyre hozhatsz minden, ami TISZTA és:
👍 Női, férfi és gyerek ruhadarabok
👍 Összepárosított cipők (ezeket kérjük cipőfűzőjüknél vagy más módon összekötni)
👍 Kézitáskák
👍 Sapkák, kalapok, sálak
👍 Fehérnemű, zokni
👍Lepedő, függöny, törölköző
👝👜🎒🥿👢👟🥾🧥🥼👚👕👖🩳👔👗👘🎩🧢👒
EZEKET NEM TUDJUK ELFOGADNI BEGYŰJTÉSKOR
❌ Paplan, takaró, párna
❌ Szőnyeg, fürdőszobai szőnyegek
❌ Szakadt, lyukas, koszos, nedves darabok
❌ Munkaruházat
❌ Textil darabok, anyagdarabok
❌ Nem kész ruhák
A csere után a megmaradt ruhákat becsomagoljuk és a helyszínt adó BOTEV iskola a sulizsák program keretében adja tovább felelős kezekbe! 😇
Fontos, hogy minél több jó minőségű adomány érkezzen ☝️, mert az iskola pénzt kap a mennyiség után, amit fejlesztésre fordít 🤩👏
A ruhák állapotát ellenőrizni fogjuk, hogy a csere gördülékeny legyen!
Adományokat ezen a héten, előzetesen egyeztetett időpontban a Feltöltő Pontban is leadhattok, ha a cserére nem tudsz eljönni!
Emiatt írj üzentet a Feltöltő Pontnak 🙂
Megosztássokkal segítheted a csere és az adománygyűjtés sikerét, amit ez úton is köszönünk! ❤
 
https://www.facebook.com/events/604764373878172/?ref=newsfeed

 

A felhők fölött mindig süt a nap

"Kedden sem befolyásolja légköri front időjárásunkat. Napközben gyenge délnyugati szél fúj, több órás napsütésre számíthatunk." - írta a VMeteo oldalán Takács Lajos a hajnali időjárás-előrejelzésében kedd reggel.

Nem sokkal később már az ötödikeseknek tartott rendhagyó természetismeret órát, segítve munkánkat és a gyerekek megszerzett tudásának rendszerezését. A gyerekek kíváncsian hallgatták Lajos történeteit a hajnali csapadékmérés mikéntjéről, a saját tervezésű "tányéros" árnyékolóról és láthatták, milyen, amikor valaki igazán szereti a munkáját.

Cikk folytatása

Sikeres ruhagyűjtés

Az iskola történetében már második alkalommal hirdettük meg a Sulizsák Kft. közreműködésével a ruhagyűjtési akciónkat. Ismét várakozáson felüli eredményt értünk el, a kisteherautónak többször is kellett fordulnia az összegyűjtött zsákokkal. A teljes mennyiség 3132 kg lett. Az így befolyt összegből az idén tavasszal reményeink szerint elkészülhet a mezítlábas ösvény az iskola nagy udvarán.

Köszönjük mindenkinek a segítségét és a gyűjtésbe fektetett munkáját!

  

Lelkes környezetvédőink

Őszi szünetre kapták szorgalmi feladatnak a 7. d osztály tanulói, hogy készítsenek plakátot a légszennyezés témakörében. Egyénileg vagy párban is lehetett dolgozni.

Nagyon szép, figyelemfelkeltő és igényes pályamunkák készültek, mutatva azt, hogy ez a korosztály nagyon is érzékeny az őket körül vevő világ problémáira.
 
A plakátokat készítették:
-Tamtom Péter- Furda Botond
- Cseke Dorka- Cseke Dénes
- Heinbach Fanni
- Heinbach Dóri
- Hegyi Szonja
- Ézsiás Dóra- Ézsiás Boglárka
 
     

Újra kaptunk uzsonnás dobozokat

Az elmúlt években elindult kezdeményezést folytatva, a VHK Nonprofit kft. idén harmadik alkalommal ajándékozott uzsonnás dobozokat a veszprémi általános iskolák első osztályosainak, így a Botev iskola kisdiákjainak is. 

 

A dobozokat a felsős DÖK-ösök osztották szét a kicsik között az első tanítási napon.

 

"Ha egy 25 fős osztály tagjai a 184 tanítási nap alatt csak egyetlen nejlonzacskót megspórolnak azzal, hogy uzsonnásdobozt használnak, akkor 4600 zacskótól mentettük meg a környezetünket egyetlen tanév alatt, egyetlen osztállyal."

Madarak és fák napja 2020.

„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”

Hazánkban minden év május 10-e a „Madarak és Fák Napja”. Ez a nap több mint száz éve a természet és az élővilág védelmének napja Magyarországon. A „Madarak és Fák Napja” az egész természet ünnepe, amikor mi, emberek azt ünnepeljük, hogy testvérei vagyunk minden élőlénynek a Földön.

Azonban nemcsak ezen a napon kell gondolnunk a madarakra és a fákra.

A hétköznapokon is figyelnünk kell „hallgatag” és „énekes” társainkra. Nemcsak azért, mert a fák oxigént termelnek, port szűrnek meg, vagy a városokban a zajvédelemben is fontos szerepük van.

Nemcsak azért, mert a színes, gyönyörű madarak éneke, s a fák zöldje nyugtatja az embert. Azért is, mert ezeknek az élőlényeknek a sorsát egyre inkább befolyásolja a mindenen uralkodni vágyó ember, az év többi, háromszáz-egynéhány napján is.

A képre kattintva egy játékos feladatot találsz, melyből megtudhatod, hogy a Botev - mint Örökös Ökoiskola – hogyan kapcsolódik évek óta ehhez a jeles naphoz.

Jó szórakozást!

30. Föld Napja Magyarországon

Az első Föld napját, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én, azaz pont 50 évvel ezelőtt rendezték meg.

Ekkor 20 millió amerikai emelte fel a szavát a természetért. Az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére.

Számos környezetvédő szervezet alakult. Több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

 

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? 

Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon is évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében: fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást szerveznek, valamelyik zöld szervezethez csatlakoznak, vagy saját szervezetet alapítanak. És ez a Föld napja mozgalom legnagyobb sikere: hogy helyi igény szerint, helyi kezdeményezésre szerveződnek a Föld napi programok, és ma már nem csak a Föld napján.

Ebből az alkalomból mi is készültünk kicsiknek és nagyoknak! (Bár, egymás feladatait is meg tudják oldani, ha ügyesek és kreatívak.

A kicsiknek egy Föld napi színezőt ajánlunk, melyet LETÖLTÉS UTÁN ki lehet nyomtatni, vagy akár Paint programban megnyitva kiszínezni.

A nagyobbaknak az INNEN letölthető Föld napi szabadulószobát  ajánljuk.

Töltsd le (lehetőleg számítógépre, laptopra), nyisd meg, kapcsold be a hangszórókat, válaszolj ügyesen a kérdésekre, gyűjtsd össze az elhagyatott kastély szobáiban elhagyott betűket (írd fel egy papírra!), és küldd el a megfejtést neveddel, osztályoddal együtt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, hogy megkaphasd az okleveledet! 

Jó szórakozást!