Árpád-kori projektnap

Május 5-én iskolánk 5. évfolyamos tanulói Árpád-kori projektnapon vettek részt. A csapatokat három helyszínen várták a korszakhoz kapcsolódó programok.
Részt vettek a Korona és kard mondája drámafoglalkozáson a Pannon Egyetemen, amelynek során feltárták az Árpád-házi I. András és öccse, Béla herceg közötti trónviszályt. A projektnap ezen állomása a VEB2023 által támogatott Pannon Színitanoda Élménypedagógiai program részeként valósulhatott meg a Pannon Egyetem hallgatóinak közreműködésével.
montazs1

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár adott helyszínt egy másik állomásnak, ahol az Árpád-kor írásos emlékeivel, oklevelekkel, kódexekkel ismerkedtek meg a csapatok. Itt a témához kapcsolódó feladatok is vártak rájuk, melyhez a könyvtár könyveit is használhatták segítségül.
montazs3

A harmadik állomáson a várban és a Margit-romoknál helytörténeti sétán kutatták a csapatok a vár és környéke történetét és nevezetes épületeit, erről egy feladatlapot és egy szövegértést töltöttek ki.
montazs2

Az előzetes feladatok (tematikus lapbook és középkori oklevél készítése) és a foglalkozásokon megoldott feladatlapok értékelése után a következő sorrend született:

1. hely: Töritatárok (5.b)
2. hely: Négyzetasztal lovagjai (5.b)
3. hely: Árpád-házi manók (5.a)

Gratulálunk a helyezetteknek!

Köszönjük a Pannon Egyetem és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatását!

  • /index.php/iskolank/1010-hit-es-erkolcstan-tajekoztato-2