Határtalanul a 7.c és a 7.d osztály

A 7.c és 7.d osztályos tanulóinkkal a tanévet egy tanulmányi kirándulással indítottuk, hiszen a Határtalanul! program keretében öt csodálatos napot tölthettünk Erdélyben, Székelyföldön. Útba ejtettük Nagyszebent és Segesvárt, így Erdélyi szász városokat is láthattunk, megcsodálhattuk a Sóvidéket és a Medve tó környékét, Székelyudvarhelyen is jártunk. Túrázhattunk a Madarasi Hargita tetejére, tettünk egy sétát a Békás- szorosban és a Gyilkos- tó körül. Megálltunk Aradon és Fehéregyházán, ahol koszorút helyeztünk el Petőfi Sándor kútjánál, de felkerestük Tamási Áron és Orbán Balázs sírját is.

 Utunkon egy székely honismereti vezető kísért minket, aki tájékozottságával, egyéniségével és humorával rögtön belopta magát a szívünkbe, és általa a gyerekek közvetlen tapasztalatot szerezhettek a székelységről. Ahogy ő is mondta, a Határtalanul program célja nem az, hogy öt nap alatt egész Erdélyt bebarangoljuk, hiszen ez lehetetlen, hanem az, hogy a gyerekek megszeressék ezt a vidéket, megérezzék, hogy ide hazatérhetnek és majd felnőtt korukban vágyjanak ide vissza és mutassák meg a gyermekeiknek is. 

A gyerekek legszívesebben már most visszatérnének Erdélybe, remélem az érzés megmarad és akkor elérte a pályázat a célját.