Ausztriai jutalomkirándulás

Iskolánk nyolcadikos tanulói részt vehettek a Veszprém Megyei Német Iskolaegyesület által szervezett ausztriai jutalom kiránduláson. Az első kép a Mönchhofi falumúzeumban készült, a második a fertő-tavi hajókiránduláson. Biszak Sára, Fóris Hanna, Schofhauser Lia, Szuhánszki Emma 

Barnagi kirándulás

2019. április 2-án a 6.d osztály német népismereti óráját kihelyezett tanulmányi kirándulás keretében valósította meg.

Barnagra mentünk busszal, ahol a polgármester úr és egy néprajzkutató hölgy fogadott bennünket. A hölgy elmesélte a falu németes vonatkozású történetét,majd felmentünk  a Zádorvárat megtekinteni. Később a faluház kiállítása mellett egy múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt,ahol interaktív feladatokat oldottunk meg.

 
A közelgő húsvéti ünnepek történetének felelevenítéséhez megmásztuk az ottani kálváriahegyet és végignéztük a Mária-stációt. Élménydús kiránduláson töltődtünk fel.
 

Art-i-csóka szaktábor

2018. október 20-22 között az Art-i-csókák a Balaton-felvidéki Erdei Iskolában töltődhettek fel. A 3 nap során a 20 fős csapatnak lehetősége volt alkotni, rajzolni, kirándulni és múzeumokat látogatni.

Az Art-i-csókák a Nemzeti Tehetség Program (NTP-MŰV-18-0152) keretében vettek részt a programban.

Cikk folytatása

Városlődi kirándulás

2018 október 12-én az iskola két német nemzetiségi osztálya (2.c és 4.c) Városlődre kirándult. Megtekintettük a Német Nemzetiségi Tájházat, s mintha egy kihelyezett népismeret órán lettünk volna, sok-sok érdekes információval bővíthettük tudásunkat. A gyönyörű időben traktor húzta szekérrel utaztunk a Horgásztóhoz, majd túránk utolsó állomásaként a Kálvária dombját is megmásztuk. Fáradtan, de rengeteg élménnyel vonatoztunk haza Veszprémbe.


 

Határtalanul újratöltve

Három héttel az évfolyamtársak után a 7.A és 7.B osztály is látogatást tett Erdélyben. A kirándulás szeptember 24-én hajnalban indult a stadion parkolóból. A tanulók már rettentő izgatottak voltak, alig várták, hogy átérjünk a határon. Első állomásunk Arad volt, ahol megismertük honismereti vezetőnket, Bálinth Zoltánt. Felkerestük a Szabadság-szobrot, és megkoszorúztuk a 13 aradi vértanú sírja feletti emlékművet. Az idő elég szomorkás volt, folyamatosan esett, így a Vajdahunyad vára programot másnapra időzítettük. Este Déván szálltunk meg, ahol betekinthettünk Böjte Csaba ferences szerzetes által alapított egyik gyermekotthon életébe, és ahol nagy örömmel fogadták az előzetesen összegyűjtött adományainkat.

Cikk folytatása