A kis herceg (NIOK)

Januárban a 6. osztályos francia csoport úgy határozott, hogy csatlakozik Szabados Ágnes "Nincs Időm Olvasni Kihívásához" (röviden: NIOK)


Szabados Ágnes az RTL Híradójának műsorvezetője és riportere. Irodalomterapeutaként önismereti csoportokat vezet, rendszeresen sportol és amikor csak ideje engedi olvas! Az idei januári kihívás témája: "Valami francia" volt.

https://szabadosagnes.blog.hu/2017/01/19/_nincs_idom_olvasni_kihivas

A csoport úgy határozott, hogy A kis herceg című könyvvel részt vesz a kihívásban. A tanulóknak két hete volt elolvasni a könyvet, majd befejezésként egy játékos feladatlapot is kitöltöttek. A feladatlaphoz kattints a képre.

Érdemes figyelemmel kísérni a Botev honlapját, ugyanis a Nincs Időm Olvasni Kihívás folytatódik!

 

 

Büszkék lehetünk rá!

Iskolánk egykori tanulója, a Lovassy gimnázium végzős diákja, Varga Gábor kapta idén a megtisztelő Brusznyai-díjat. Gábor 2007-2015-ig járt a Botevbe, és már akkor is kiemelkedett tanulmányi munkájával, versenyeredményeivel, rokonszenves, szerény személyiségével.

Gratulálunk ehhez a megérdemelt kitüntetéshez!

A VEOL cikke ITT olvasható.

Érzékenyítő órák

A Vakok és Gyengénlátók Veszprémi Egyesületének tagjai, Németh Attila és Nagy István tartottak órát az ötödikeseknek január 14-én. Érdekes dolgokról hallottunk: mire szolgál a pásztázóbot, hogyan tudunk segíteni egy látássérültnek a közlekedésben vagy a vásárlásban. Ismereteink 80%-át a látásunk révén szerezzük, de a hallás, a tapintás és a szaglás is sokat segíthetnek. Köszönjük a tanulságos bemutatót!

Téli szünet

A téli szünet: december 21-től január 5-ig tart.

Első tanítási nap: 2020. január 6. "A" hét hétfői órarend szerint.

Jó pihenést mindenkinek!

Karácsonyi pillanatok

2019. december 18-án került sor iskolánkban a hagyományos karácsonyi ünnepségre.

Molnárné Staub Ildikó igazgatónő köszöntötte a iskola tanulóit, tanárait és vendégeit.

Az alsós és felsős diákok az ünnep jelentőségét átérezve álltak ki a nézők elé. Felcsendültek a karácsony hangulatát idéző dalok, a gyerekek előadásában hallhattunk verseket; a Megváltó születését ünneplő királyokkal, népi szövegekkel élhették át tanítványaink a várakozás hangulatát.

  

 

Befejezésként közösen énekeltük el egyik közismert karácsonyi népénekünket, az „A kis Jézus megszületett” kezdetű dallamot.

A szülői munkaközösség minden jelenlévőt vendégül látott egy kis süteményre és teára az ebédlőben.

A cikkben szereplő képeket Vladár Hanna (6.b) készítette. További fotók az iskola Facebook-oldalán találhatók.

Szülői délutánok az alsóban

Az idei évben is változatos programokkal készültek az alsós osztályok  az adventi időszakban.

Mézeskalácssütés, kézműves programok, társasjáték- délután, verses- zenés karácsonyi műsorok adtak alkalmat arra, hogy ráhangolódjunk  a közelgő ünnepekre.
Rendezvényeinkre szeretettel hívtuk a szülőket, nagyszülőket is, akik nagy aktivitással vettek részt ezeken az alkalmakon.
Reméljük a közösen átélt élmények emlékezetes pillanatokat szereztek gyermeknek, felnőttnek egyaránt.
 
A további képeket az osztályfőnököktől kérhetik el az érdeklődő szülők.