Simon Gergely: Nyuszi

Van nekünk egy hosszúfülűnk,

kit nem féltünk.

Csiszeg-csoszog.

Ripeg-ropog

a répa a szájában

de ez mind csak álmában.

Valójában retket eszik,

utána teszik-veszik.

Hátra fordul, nyalogat,

utána meg napozgat.

Nap végére elfárad,

megtelik a kicsi agy.

Lapulevél ágya nagy.

Megnyújtózik estire,

alszik egyet reggelre.

MILYEN POZITÍV ÉS NEGATÍV HOZADÉKAI VANNAK A JELENLEGI HELYZETNEK?

 

A hetedikesek, első otthoni biológia órájukon azt a rendhagyó feladatot kapták, hogy internetről tájékozódva és saját gondolataik alapján gyűjtsék össze, milyen hatásai vannak életünkre a jelenlegi helyzetnek. Vannak előnyei is a sok hátrány mellett? Hogyan változtatta meg a koronavírus a családok, a város, az ország és a világ életét? A feladatot meglepő komolysággal és érettséggel vették a diákok. Álljon itt az egyik legjobban sikerült beadott dolgozat, Mahunka Nóra, 7.a osztályos tanuló tollából - klaviatúrájából. :) 

 

"Mindenki számára új és bizonytalan helyzet állt elő a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Megváltozott a család. A család minden tagja többet van otthon, megszokott életünk egy időre más irányt vesz. Gyakoribbak a közös étkezések, beszélgetések, nem járunk különórákra, sportra, barátokhoz, több időnk van egymásra. De gyakran beszélük a kialakult helyzetről, a jövőről. Apa nem jár kézilabda meccsekre, nem utazik a csapattal, de ő biztosan még több időt fog a kórházban tölteni, mint eddig. Anya próbálja a család feladatait megoldani.

Mindig érdekelt, milyen lehet magántanulónak lenni. Azt hiszem hasonló, mint ahogy most tanulok. Nekem tetszik a szabad időbeosztás, a késői lefekvés és későbbi felkelés lehetősége, a „szabadabb tanulói élet”. De hiányoznak a barátaim, az osztály, a közös beszélgetések, élmények, viccelődések. Azt hiszem mégsem olyan jó, ha csak telefonon, számítógépen, skypon „találkozom”a barátaimmal.  Annak, hogy mindig otthon vagyok,  leginkább imádott kiskutyám örül. Nagyon sokat játszunk, tanulunk. Bár biztosan ő sem érti, hogy miért nem jönnek érte hetente nagy kék busszal a lányok, akik elviszik a napközibe, miért nem járunk kutyaoviba és miért nem játszhat a lakótelepen más kutyákkal. Azt hiszem ezek hiányoznak neki. Nagymamám is naponta járt hozzánk, érdeklődni az iskolai dolgainkról, mindig finom süteményket hozott. Most ez is elmaradt, személyesen nem találkozhatunk. Nagypapámnak sincs olyan feladata, hogy elhozzon a suliból, mert külön órára sietek vagy éppen nagyon szakad az eső. Most mi vásárolunk be nekik, gondoskodunk róluk.

Cikk folytatása

Tarka lepke, kis mese...

Az ötödikesek között hirdettük meg a csalimeseíró pályázatunkat, melyre 16 diák nevezett. A rövid, beugrató mesék két kulcsszava az aranysíp és a vizsla volt.

Cikk folytatása

Haiku vers

A 8. c osztály német órán tavasz ihlette haiku verseket írt. 

Katus Marcell (4.a): Év végén

A Grincs szerint a karácsony nem jó, 
szerinted jó ha esik a hó?
A mézeskalács finom étel,
de a bejgliket se felejtsék el.
 
Jön a karácsony és az új év,
ekkor mondják BUÉK.
Én itt most csak annyit mondhatok,
KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
 
A karácsonyfa fényes és szép,
ettől  lesz gyönyörű az egész ég.
Szilveszterkor pezsgőt bontok,
én ilyenkor boldog vagyok!

4.b újság

Az újság megnyitásához kattintson a képre!

 

Diáktoll

Ezt a lapot azért hívtuk életre, hogy a Botev tehetséges diákjainak egy olyan fórumot biztosítsunk, ahol bemutatkozhatnak, írásaikat közreadhatják. Reméljük ezzel is segíteni tudjuk őket abban, hogy minél szélesebb körben megismerjék műveiket.

Ha iskolánk jelenlegi vagy volt diákja szeretné írásait megjelentetni, itt megteheti. 

Küldje el azokat Zongor Klára tanárnőnek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.