Újraélesztési alapismeretek oktatása a Botevben

Október 16-a szerte a világon az Újraélesztés Nemzetközi Napja. A hirtelen szívhalál vezető halálok hazánkban. Az esetek többségében mire kiérnek a mentők, már késő, pedig tehetnénk ellene, ha tisztában lennénk az újraélesztés szabályaival és mernénk is alkalmazni azokat.

Egy program keretében, 2020. október 16-tól,  az OMSZ több mint 1500 pedagógust képezett ki arra, hogy a 7. osztályos diákoknak megtaníthassák az újraélesztés alapvető ismereteit. Iskolánkban a diákok képzését Vékony Istvánné, biológia-rajz-angol-etika szakos pedagógus valósította meg 2021. március első hetében.

A képzéseken az elméleti oktatás után  a gyakorlati oktatás kapott jelentős szerepet, melyet a Veszprémi Tankerületi Központ által biztosított AMBU baba és egy Defibrillátor segített. Az oktatás kis létszámú csoportokban valósult meg, így gyakorlásképpen minden diáknak lehetősége volt az újraélesztés minden egyes lépését egyedül megpróbálni. A diákok rendkívül fegyelmezettek voltak, aktívan részt vettek a foglakozásokon és pozitív véleménnyel voltak a tanfolyamról.

Bízunk benne, hogy ezzel még több emberi életet sikerül majd megmenteni.

  • /index.php/oktatas/846-digitalis-temahet-kutatas-projekt
  • /index.php/oktatas/844-penz7-2021