Születésnapi összefoglaló

Botev-gála a Hangvilla színpadán

A tantestület, a diákok és a szülők példás összefogásával ünnepeltük iskolánk fennállásának 45. évfordulóját.

Veszprémben sokan „kék iskola”-ként emlegetnek minket, de a május 7-i műsor a szivárvány legszebb színeiben pompázott: a palotás és a hagyományos magyar néptánc mellett tornabemutató, angol, német és francia dalok, kórusok és jelenetek, modern tánc, zongoraszóló, légtornász és harmonikaszó töltötte be a színpadot. Emellett rangos elismerésben részesülhetett a tantestület öt tagja: Szabóné Lovasi Ágnes, Schmidmajerné Róka Krisztina, Takács Gyöngyi, Varga Márta és Zongor Klára. Vendégeink voltak az Egry Úti óvodások és a felsőörsi tagiskola negyedikesei. Velük együtt közel négyszázan szerepeltek a jubileumi műsorban, melyet a szülőkön kívül a város intézményeinek vezetői is vastapssal jutalmaztak.

A gáláról készült híradás ide kattintva elérhető.

Hamarosan külön cikkben a gáláról fényképeket és egy emlékkönyvet is közzéteszünk!

A gálaműsorunkat több hétig tartó ráhangolódás előzte meg. Először egy különleges kalendáriummal leptük meg a honlapra látogatókat. Március 24-től minden nap új ablakban, az alapítás évétől kezdve minden évből egy- egy érdekes kép jelent meg, egészen a gála napjáig. Így 45 év képeit 45 nap alatt nézhettük meg.

A naptár az alábbi linken érhető el.

Az alsó tagozatos osztályok farmeranyagok újrahasznosításával és kék színű rajzeszközök segítségével versillusztrációs könyveket készítettek Devecsery László: Kék játék című verse alapján. Az elkészült műremekekből  az iskolában, majd a Hangvillában is kiállítást szerveztünk.

Az erről megjelent cikk ide kattintva elolvasható.

Ezzel egy időben sor került egy másik kiállításra is, melyben  az alkotó kedvű pedagógusok mutatták be "Másik hobbim" címmel a szabadidejükben kötött, varrott, fűzött, rajzolt vagy fotózott saját készítésű alkotásaikat.

Az ebben a témában született cikk ide kattintva olvasható.

Az 1-4. osztályok a tanító nénik irányításával a kék szín különböző árnyalataiból óriás papírvirágokat készítettek, melyek a Gála színpadi dekorációját szolgáltatták. Az alsós osztályok több napig tartó tréfás iskolaismereti kvízben mérhették össze tudásukat. A kék ruhás napon felfedezhettük a kék sokféle árnyalatát. Közben hetekig tartó próbákkal készült minden résztvevő kis- és nagyiskolás az ünnepi műsorra, természetesen a mindennapi tanulás mellett.

A botev-kék felfedezéséről itt olvasható a cikk.

A tanári kar is készült titokban, egy zenés videoklip ősbemutatóval: "Ugye mi jó tanárok vagyunk?" címmel.

A cikk és a videó ide kattintva megtekinthető.

A Diákönkormányzat szervezésében  a diákok megalkották a Kékregényt, az iskola első virtuális magazinját.

Ez itt újra fellapozható.

A záróműsort megelőző héten angol, francia illetve német nyelvű könnyűzenék szóltak a szünetekben az iskolarádióban. Ez vidám és laza hangulatot teremtett, mely a próbák, a készülődés okozta feszültséget jól oldották.

A Botev-gála idején a Hangvilla adott helyett az Art-i-csóka Tehetséggondozó Műhely kiállításának. A 16 tablón az év során készült műveket lehetett megtekinteni. Idén az Art-i-csókák Veszprém megye nevezetességeit jelenítették meg a foglalkozásokon. Többek között a herendi porcelánok mintáját, Tihany, Pápa, Veszprém híres épületeit, az őshonos állatokat és a balaton-felvidéki erdő hangulatát ragadták meg alkotásaikban. A gála vizuális arculatát szintén a "Csókák" tervezték meg. Mivel a kiállítás csak nagyon rövid ideig volt látható, a tanév végén az iskolában is megrendezésre kerül egy bemutató tárlat.

A kiállítás képei itt megtekinthetők.

  • /index.php/oktatas/403-a-gala-kepei
  • /index.php/oktatas/400-kalendarium