Újra eDia

Iskolánkban idén is sor került az eDia iskolakezdő mérőeszköz-csomag használatára.

A teszteket a gyerekek nagy lelkesedéssel teljesítették, így játék közben mértük az iskolakezdéshez szükséges alapkészségeik szintjét.

Az adatfelvételek eredményéről személyes visszajelzést kaptak, mind a szülők, mind a pedagógusok, országos és regionális eredményekhez viszonyítva is.

A mérések közben képek is készültek:


Őszi projekt délután


A napközis csoportok október egyik esős napján, Őszi virágok, termések témában projekt-délutánt tartottak.

Készültek mandalák a természet adta kincsekből, asztaldísz színesre festett tobozokból, de alkottak a gyerekek papírból őszirózsa csokrot, színes asztali dekorációkat is. A tevékenység közben hallgattak őszi dallamokat, néztek rövid filmeket az őszi hónapokról, a költöző madarakról és képeket az ősszel nyíló, színpompás virágokról.

Az alkotásokat kiállítottuk az osztálytermekben illetve az épületek előterében.
Terményünnep- Erntedankfest

Iskolánk hagyományos őszi rendezvénye a terményünnep, az  Erntedankfest. Az 1./c. osztály tanulói, saját készítésű díszeket készítettek zöldségekből, gyümölcsökből; erre a szép alkalomra.

    

Évzáró

Kedves Diákok, Tanárok, Szülők!

Fogadjátok szeretettel a Botev Iskola Évzáró videóját!

Mottó: "Nemcsak karaténból állt ez az év!"

A képen az alsó tagozatosok nyarat idéző szavai láthatók. A képre kattintva az évzáró videó tekinthető meg:

Cikk folytatása

Trianon 100

Kedves Diákok! Kedves Szülők!
 
Június 04-én lesz pontosan 100 éve, hogy aláírtuk az első világháborút lezáró Trianoni békeszerződést.  Ez a történelmi esemény a mai napig a nemzeti identitásunk meghatározó része, amit 2010-ben a nemzeti összetartozás napjává nyilvánítottak. 
Egy virtuális műsor megtekintésével és egy szabadulószobás játékkal emlékezzünk most meg erről az eseményről!
 
 
Virtuális műsor (kattints a képre):
 
 
 
Szabadulószoba (kattints a képre):
 
 
 

Nemzeti összetartozás napja

A koronavírus járvány következményeként mindannyian átélhettük hosszabb-rövidebb ideig, milyen az, amikor a megszokott életünk hirtelen a feje tetejére áll, milyen érzés a szeretteinktől távol tölteni a hétköznapokat és az ünnepeket úgy, hogy nem tudjuk, mikor láthatjuk viszont őket.

1920. június 4-én valami hasonlót éltek át a gyerekek. A felnőttek világa nyugtalanságot és szomorúságot árasztott. A távoli rokonok nevét aggódva emlegették. Sokan elveszítették a megélhetésüket, és az otthonukat is el kellett hagyniuk. A bajt azonban nem egy természeti csapás vagy mulandó járvány, hanem az emberi gyűlölet, egy igazságtalan békediktátum okozta, amely szándéka szerint örökké tart. Ez volt Trianon.

Volt. Sok szempontból ma is együtt kell élnünk vele, de már nem választ el. Tudjuk, hogy a lelki közelség minden fizikai határnál fontosabb. A mai nap arra emlékeztet minket, hogy összetartozunk. Azokkal is, akiket a járvány elmúltával újra átölelhetünk, és azokkal is, akikkel egy nemzethez tartozunk.

75 éve ért véget a földi pokol

Sziasztok!

Május 9-én, pont 75 éve ért véget a II. világháború Európában. Ebből az alkalomból betekintést nyerhetsz virtuálisan a korszakba, ha vállalod a kalandot! 5 kódot kell összegyűjtened és visszatérhetsz a jelenbe. Az alábbi linken léphetsz be virtuálisan a II. világháború idejébe.

..Zöld a föld, kék az ég, tavasz van…”

A tantermen kívüli, digitális munkarend megkezdésével az elsős gyerekek a környezetismeret, rajz, technika, ének és etika órák

keretében több héten keresztül foglalkoztak a Tavasz témakörével. Ismerkedtek a tavaszi kerti munkákkal, az ebben az évszakban nyíló

virágokkal,  az itthon telelő és költöző madarak életével,  a tavaszi időjárással és az ahhoz  alkalmazkodó öltözködési szokásokkal, a

Föld bolygó védelmével, a természet iránti tisztelettel.

 

Együttműködésben a gyerekekkel ,szülőkkel ,kollégákkal létrehoztuk a tavasz-projektet, amelyben szépszámú csodás alkotás született.

A fent említett tantárgyakat összevonva lapbookot készítettek otthonukban. Az elkészült albumok, dobozok azt mutatják, széles körű

ismereteket szereztek a gyönyörű tavaszról! Célunk az volt, hogy színesebbé és változatosabbá tegyük az otthoni tanulást, sikeresnek

bizonyult, melyhez nagy köszönet a támogató szülőknek és aktív kisgyerekeknek!

Büszkék vagyunk Rátok és a Szüleitekre, köszönjük a sok szép értékes alkotást!

A lapbook megtekintéséhez kattintsanak a képre: