Vízkereszttől hamvazószerdáig

Múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt az ötödikesek Király András vezetésével február 21-én. Megismertük a Veszprém környéki farsangi szokásokat, megtudtuk, hogy mi is az a csutora (fakulacs), sőt, a lányok tótvázsonyi és úrkúti viseletbe is beöltözhettek. Hallhattuk, hogy szokásban volt a tikverőzés (a tyúkok jelképes megveregetése a tojások szaporítására), de az asszonyfarsang hagyománya is sokfelé elterjedt. „Alakoskodás” nélkül állíthatjuk, érdekes, hangulatos és tanulságos program volt.

Farsang

Iskolánkban február 14.-én tartottuk a felső tagozatosok farsangját.

A mulatságot hagyományosan a 8. osztályosok nyitották meg, Palotás táncukkal, melyre nagy lelkesedéssel készültek végzős diákjaink. A táncot Schmidmajerné Róka Krisztina tanította be.

 

A nyitótánc után az osztályok műsorai és a jelmezes felvonulás zajlott. Nagyon ötletes, eredeti produkciókkal és jelmezekkel találkozhattunk.

A bemutatók után DJ Pinyó szolgáltatta a zenét. A farsang egész ideje alatt finomabbnál finomabb sütemények és szendvicsek várták a diákokat a büfében (hála a szorgos szülői kezeknek).

Köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy ez az este ilyen jól sikerüljön.

Alsós farsang

Jelmez, tánc, mulatság, jókedv, és fánk! A farsang ezek nélkül nem is igazán farsang.

Idén is a megszokott, lázas készülődésben rendeztük meg február 15-én iskolánkban a farsangi jelmezbált. Volt itt a „teljesség igénye nélkül” vadász, halász, nyuszi, szépség, polip, apáca, elefánt, oroszlán, pingvin, zebra, cowboy és még sorolhatnám a szebbnél szebb jelmezeket.

A farsang egyik fénypontja a végzősök Palotás tánca volt. Valamennyi első és második osztály és a 4. c osztály zenés, táncos műsort adott elő. Csodálatos volt a Zumba és később az Acrodance csoport táncbemutatója is.

Cikk folytatása

Figyelem!

Képtalálatok a következőre: tilos

II. 13-tól III. 31-ig nem lehet használni a Zrínyi utca felőli kiskapus bejáratot, mert reggel 7-től 17 óráig munkagépekkel fognak kész elemeket szállítani és beemelni a parkolón keresztül az Egry Úti Óvoda építési területére!

Megfogtunk egy szúnyogot!

A februári zord időjárás ellenére napsugaras, vidám hangulatban élvezhettük a Jazzformers együttes koncertjét a Filharmónia szervezésében február 4-én a Hangvillában. Mozart, Freddie Mercury és Tinódi Lantos Sebestyén jól megfértek egymás mellett, ahogy Vuk, a Rózsaszín párduc és a Star Wars ismert filmzenéi is, hiszen mindegyik kapcsolatba hozható a dzsesszel. A négytagú együttes megénekeltetett minket, a címbeli népdalt szólaltattuk meg kellően modern, dzsesszes hangvétellel. Megtudtuk azt is, hogy a dzsessz (jazz) szó lehet francia-fecsegés, pletyka- vagy német-vidámság- eredetű. De mi énekelhetjük angolul vagy magyarul is!

 

Madáretető

Csütörtökön egy pompás madáretetővel gazdagodott az iskolánk. Eddig sokat tanultunk a téli madáretetésről, most már van saját "menzánk" is. Köszönet érte Szabolcs Tamásnak, aki elkészítette és a belevaló pótlásában is segít.
2.a osztály

 

A kis herceg (NIOK)

Januárban a 6. osztályos francia csoport úgy határozott, hogy csatlakozik Szabados Ágnes "Nincs Időm Olvasni Kihívásához" (röviden: NIOK)


Szabados Ágnes az RTL Híradójának műsorvezetője és riportere. Irodalomterapeutaként önismereti csoportokat vezet, rendszeresen sportol és amikor csak ideje engedi olvas! Az idei januári kihívás témája: "Valami francia" volt.

https://szabadosagnes.blog.hu/2017/01/19/_nincs_idom_olvasni_kihivas

A csoport úgy határozott, hogy A kis herceg című könyvvel részt vesz a kihívásban. A tanulóknak két hete volt elolvasni a könyvet, majd befejezésként egy játékos feladatlapot is kitöltöttek. A feladatlaphoz kattints a képre.

Érdemes figyelemmel kísérni a Botev honlapját, ugyanis a Nincs Időm Olvasni Kihívás folytatódik!