Adventi éneklés

December 2-án (hétfőn) tartottuk iskolánkban az immár hagyománnyá vált Adventi éneklést. Ennek keretében egy-egy csoportban az alsó és felső tagozatos gyerekek összegyűltek a tornateremben, hogy az általuk tanult idegen nyelven együtt énekeljenek el egy karácsonyi dalt. A német, angol és francia nyelvű zenék után természetesen egy magyar ének is felcsendült a diákok és tanárok közös előadásában. Ez a program lehetővé teszi, hogy egy közösségként,  jó hangulatban és meghitten lépjünk bele az Adventi időszakba megkezdve a karácsonyi készülődést.

Az alsós éneklés ITT érhető el.

A felsősök dalai pedig ITT.

Cikk folytatása

Állatvédő Egyesület és a 6.B

Iskolánk 6.b osztálya az ünnepek közeledtével gyűjtést szervez a veszprémi Állatvédő Egyesület javára.Ha te is szívesen segítenél, megköszönjük, ha adományaidat az épületekben kihelyezett kosarakba rakod december 6-ig.Mesekuckó 2019.

November 26-án vendégül láttuk az érdeklődő leendő elsősöket és szüleiket.
 
 
 
Mialatt a kicsik iskolára hangolódó bábelőadáson vehettek részt, addig szüleik megismerkedhettek az induló első osztályok programjaival és a tanító nénikkel.
 
 
 A jó hangulatról a Pegazus Bábszínház gondoskodott.
 
 
A programon készült képeket Kállay Tamásnak köszönjük! További képekért kattintson ide!

Illatos Advent 2019 - Veszprém

2019. november 30-án a veszprémi Illatos Advent 2019 rendezvénysorozat keretében iskolánk alsó és felső tagozatos tanulókból álló kamarakórusa adventi és karácsonyi dalokat énekelt a Várban, a Szentháromság téren felállított szabadtéri színpadon. A zord, hideg idő ellenére együttesünk a szép előadással mindent megtett az ünnepi hangulat megteremtésének, az adventi várakozás bemutatásának és a karácsonyi öröm megelőlegezésének dalokban kifejeződő megvalósítása érdekében.

Felkészítő tanár: dr. Bojnécz Gábor


Felhívás

 
A dobozt november 25-től az "A" épület közösségi terében találhatják, az ebédlőnél!
A hozott adományokat előre is köszönjük!

A két bors ökröcske

Az alsó tagozat és a felsőörsi tagintézmény tanulói november 28-án különleges zenés, mesés, hangszerbemutató előadáson vettek részt iskolánkban.
 
 
 
 
A két bors ökröcske című székely népmese klasszikussá vált rajzfilmjének zenéjét, melyet Ránki György komponált, hallhattuk a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában. A mesélő Oberfrank Pál volt.
 
 
Aki a rajzfilmre is kíváncsi, ide kattintva megtekintheti.

Bőröndmese


2019. november 26-án, kedden Frank Ildikó színésznő látogatott el iskolánkba egyszemélyes német nyelvű "Bőröndmeséjével". A 3. c és a 4. c osztályok a Frau Holle (Holle Anyó) című interaktív előadást tekinthették meg, amelyen nagyon jól szórakoztak! 

Cikk folytatása

Ovisok a suliban

November 19-én, kedden nagycsoportos ovisok látogatták meg iskolánk második osztályát, hogy kicsit közelebbről is megismerkedjenek az itt folyó munkával.

Mindhárom osztály tanító nénije és a gyerekek is nagy örömmel és izgalommal várták a piciket, testvéreket, majd őket segítve, biztatva oldottak meg játékos, interaktív feladatokat. A rendhagyó tanórán helyet kapott  mese, ének, kézműveskedés, számolás, valamint a másodikos gyermekek nagy örömmel mutatták meg, hogy milyen szépen tudnak olvasni, vagy idegen nyelven énekelni.

Az ovisok így sok kedves élménnyel, kis ajándékkal térhettek vissza óvodájukba, majd minden bizonnyal boldogan mesélhetnek szüleiknek is az első igazi iskolai napjukról.

Szerdán és csütörtökön pedig kis elsőseink várják az óvónénijeiket sok szeretettel, hogy megmutassák nekik, milyen ügyes iskolások lettek!