Balatoncsicsó - Művészeti Tábor

2019. június 17 és 22 között a boteves diákok egy kis csapata (22 fő) a balatoncsicsói Erdészeti Erdei Iskola vendégei voltak. A tábort az Oktatási Hivatal, azon belül pedig a Veszprémi Tankerületi Központ szervezte (EFOP-3.3.5-17-2017-00028) "Iskolai Vakáció" néven.

A három évfolyamnak (3.5. és 7. osztályosok) a „HŐS-képző” című programsablont választottam. Segítő pedagógus kollégám (Guzmits Viktória) jelenleg alternatív pedagógiát tanul, így a gyerekek mindennapjaik szervezésében és az átkötő feladatok, játékok alkalmazásában nagy segítségemre volt. Jómagam rendelkezem alsós tanítói diplomával is, így ez a hét lehetőséget adott arra, hogy felelevenítsem régi tudásomat és nagyon élveztem a kisiskolásokkal a közös munkát.

Cikk folytatása

Hol vagy, Kajla?

Az útleveleket a titkárságon lehet átvenni július 5-ig minden hétköznap 8 - 12 -ig.

Ausztriai nyelvi tábor


Csoportkép/Hochalm

NEMZ-TAB-2019-es pályázati forrásból és szülői hozzájárulással iskolánk 6.c és 7.d osztályainak tanulói 2019. június 9-14 között Karintia tartományban, Obervellach városában nyelvi táborban gyakorolhatták a német nyelvet idegennyelvi környezetben, anyanyelvi oktatókkal. Délelőttönként a nyelvi órákon kívül a városban kellett helyi lakosokat kérdezgetve feladatokat megoldaniuk a gyerekeknek, a délutánokat pedig kirándulással töltötték, csodás helyeken járhattak. A hat nap programjai címszavakban: Klagenfurt – Minimundus, Maltatal Hochalmstraße - Gmünd - Porsche Múzeum, Ossiacher-tó, Affenberg, Villach, Gerlitzen (felvonóval), Heiligenblut – túra aranymosás a Großglockner lábánál, Ragga szurdok, Bad Kleinkirchheim felvonózás, Wörthi-tó – Pyramidenkogel kilátó, Lavant- völgyi tájház. 

Lavant Múzeum/Aranymosás


Hajókázás/Munka közben

DÖK Nap

Június 13-án tartottuk a hagyományos DÖK Napot, aminek idén a "Európai Unió országai" volt a témája. Alsó és felső tagozaton egyaránt 13 helyszínt látogattak meg az osztályok. Minden állomáson izgalmas feladatok várták őket, ahol sport és szellemi megmérettetésben is részük volt a tanulóknak.

Cikk folytatása

VAKÁCIÓ!

2019. június 15 - 2019. szeptember 1.

1.c az állatkertben


A vakáció közeledését egy állatkerti kirándulással idézte meg még jobban az 1. c osztály. Minden gyerkőc nagyon jegyzetelt, mert az ott látottakból, és olvasott információkból kis állatkerti vetélkedőt tartanak az utolsó héten.

Cikk folytatása