Húsvéti ajándékcsomagok

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezte meg iskolánk a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület által szervezett húsvéti ajándékozási rendezvényt. 

Intézményvezetőnk, Molnárné Staub Ildikó, az egyesület elnökségi tagja, így pártfogolunk minden megmozdulást, ami a hátrányos helyzetű gyerekek érdekében történik. 

Az ünnepségen megjelent Molnár Roland elnök úr, Gulkai László elnökhelyettes úr és Gulyás Péter, városunk kézilabdás legendája, az egyesület fővédnöke. 

 

A meghívott vendég gyerekeknek a boteves tanulók színvonalas műsorral kedveskedtek. 

Jerémiás Hanna (2.a) és Jerémiás Laura (3.a) énekükkel, Lipp Máté Lőrinc (3.c) versmondással, a 8. osztályosok Palotás tánccal szórakoztatták a nézőket. 

 

Köszönjük a következő felkészítő tanárok munkáját: Szíjártóné Englert Ildikó, Dr. Bojnécz Gábor, Schmidmajerné Róka Krisztina. 

A Veszprém TV összefoglalója ide kattintva megtekinthető.

Tavaszi szünet

 

A tavaszi szünet április 18 - április 23 -ig tart.

Első tanítási nap: április 24. szerda

("B" hét)

 Képtalálat a következőre: „drawing sun”

Jó pihenést mindenkinek!

Kórustalálkozó

 

2019. április 10-én a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola rendezte a városi kórustalálkozót, ahol az alsós és a felsős énekkar méltóképpen képviselte iskolánkat.

A gyerekeket Szijártóné Englert Ildikó és dr. Bojnécz Gábor készítette fel.

 

A Karib-tenger és a zene hullámain

A Savaria Szimfonikus Zenekar adott hangversenyt április 15-én a Hangvillában. Megtudtuk, hogy a szimfónia görög szó, együtthangzást jelent. Megismertük a hangszerek hangszínét, a zenekari hangszercsoportokat. Megtapsolhattunk Beethoven Örömódáját, Brahms és Britten egy-egy szép melódiáját. A filmzenékből is kaptunk ízelítőt. Az újonnan felfedezett karmestertehetségek, Bartus András (4.b) és Lendvai Szabolcs (5.a) is vezényelték a kiváló együttest. Megérdemelték a tapsot!

 

Szakmák Éjszakája

Idén 4. alkalommal vehetett részt iskolánk a Veszprémi Szakképzési Centrum szervezésében lebonyolított „Szakmák éjszakája” nevű programsorozaton.

Az immár hagyománnyá vált esti rendezvény segít népszerűsíteni a különböző szakmákat úgy, hogy játékos feladatokkal próbálja felhívni a gyerekek figyelmét az egyes foglalkozások szépségei iránt.

Iskolánkban minden évben nagy az érdeklődés, ez idén sem volt másképp: 179 tanuló, 17 kísérőtanárral forgószínpad szerűen ismerkedett az alábbi iskolákban folyó oktató munkával:

  • Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium
  • Jendrassik-Venesz Szakgimnázium
  • SÉF Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium
  • Ipari Szakgimnázium

Tanulóink visszajelzései alapján, ez egy nagyon hasznos lehetőség. Segít eligazodni a pályaválasztás útvesztőiben. A játékos és érdekes feladatokon túl, benyomást szerezhetnek az iskolák hangulatáról, ott tanuló segítő diákoktól hasznos információkat gyűjthetnek a szakgimnáziumokban folyó oktatásról.

 

   

Nekünk, kísérőtanároknak is nagyon tetszett a Szakmák Éjszakája. Az alapos szervezés, a kreatív megvalósítás, a szívélyes vendéglátás miatt, mi is szívesen térünk vissza évről évre ezekbe az iskolákba, újabb gyermekeknek megadva a segítséget a pályaválasztásban.

További képek itt találhatók.

Gyógyúszás - nyílt nap

Április 11-én (csütörtök) nyílt napot tart Varsányiné Nagy Gabriella (gyógytestnevelő) gyógyúszásból.

Helye: Városi Uszoda (Veszprém, Március 15. út 5.)

Időpont: 13:45 - 16:00

Várja az érdeklődő szülőket, nagyszülőket! Papucs szükséges a belépéshez!

Kidobó bajnokság

Március 28-án iskolai kidobó bajnokságban vett részt a harmadik évfolyam. Nagy küzdelem után a bajnokságot a 3.c osztály nyerte, második helyezett a 3.a osztály, harmadik helyezést a 3.b osztály ért el. Köszönjük Laci bácsinak és Kálmán bácsinak a szervezést és a bajnokság levezetését!


MATEHETSZ - Kökény-kék

2019. márciusától az iskola Kökény-kék csapata a MATEHETSZ (Csoportos tehetségsegítő tevékenységek) pályázatán egy féléves foglalkozássorozaton vehet részt. A foglalkozások témái az épített környezeti nevelést, a térérzékelést, térlátás-fejlesztést helyezik előtérbe. Az első alkalommal a gyerekek lepkebábot készítettek újságpapír, tapétaragasztó és fonalak segítségével. Drótból még a pillangót is elkészítették.

Cikk folytatása