Luca nap

 

December 13-án Luca napi mulatságon vett részt az alsó tagozat. Varázsló, macska és boszorkányjelmezbe bújva vonultak fel a gyerekek, melyek közül a legjobbakat zsűri díjazta. A tornaterem táncparketté alakult a táncos talpak alatt, közülük pedig a három legszebben táncot járó szintén jutalmazásra került. A táncversenyt egy-egy, a Luca napi hagyományokhoz kapcsolódó kérdés szakította félbe, melyet a Luca székre álló válaszolhatott meg, a helyes válaszért cserébe pedig szaloncukrot kapott. A kotyolás szokását megelevenítve kívántunk közösen minden jót a következő évre. A mulatságot a gyerekek körtánca zárta.

Cikk folytatása

Nyílt óra a Báthoryban

A 2. osztályos gyerekek szeptemberben kezdték az úszás alapjainak elsajátítását a Báthory iskola tanmedencéjében. 
December 12-én az érdeklődő szülők nyílt órán bepillantást nyerhettek a foglalkozás menetébe, hangulatába, megnézhették, hogy gyerekeik milyen szintre jutottak   3 és fél hónap alatt a gyors- és hátúszás előkészítésében.
 

Önkéntesség világnapja


December 5-én ünnepeljük az Önkéntesség Világnapját. Ebből az alkalomból a boteves Art-i-csókák (Botev művészeti tehetséggondozó műhely neve) karácsonyi tárgyakat, képeslapokat készítettek az Új Nemzedék Központban, majd az elkészült alkotásokat kivitték az adventi vásárba, adománynak. A befolyt pénzt a Bébi Korszülött Mentő Alapítvány javára ajánlja fel az Új Nemzedék központ.

Az Adventi időszak idején, pénteki napokon a központ munkatársait és önkénteseit megtalálhatók a Karácsonyi vásárban (a szarvassal szemben, 4-es pavilon), ahol lehet hozzájuk csatlakozni! A hét többi napján a Közösségi térben készítenek (a mai naphoz hasonlóan) ajándékokat, ahova szintén lehet csatlakozni. 

Örülünk, hogy részesei lehettünk egy ilyen fantasztikus kezdeményezésnek!

Cikk folytatása

Advent

December 1-jén, advent első vasárnapja előtti szombati munkanapon hasznosan töltöttük az időt.
Első órában az alsó tagozat, második órában a felső tagozat gyűlt össze az iskola tornatermében egy meghitt, közös éneklésre.
Az adventi időszakot immáron hagyományosan angol, német, francia illetve magyar nyelven megtanult énekekkel nyitottuk.
A megható pillanatokról készült felvételt ide kattintva tekinthetik meg.

 

Botevesek rajzoltak az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt bemutatóján

A 2017-2018-as tanévben több tanulónk díjazott lett a VeszprémFest  rajzpályázatán. Felkészítő tanárok Vékony Istvánné és Zongor Klára voltak.
Szeifer Hanna (7.c) és Máthé Mihály (8.c) két másik diák mellett, lehetőséget kaptak, hogy alkotásaik ismét közönség elé kerülhessenek.
 
2018. november 8-án,  pénteken, Porga Gyula polgármester benyújtotta  Veszprém pályázati dokumentációját az  Európa Kulturális Főváros 2023 projektre. Ezen alkalomból megrendezett sajtótájékoztató ideje alatt hasonlóan a VeszprémFest rajzpályázatához, most a húszemeletes rajzát díszítette ki a két diákunk.  A rajzokat meg lehet tekinteni a Hangvilla épületében.
 
A fotókat Domján Attila készítette.

 

X. Botev Kupa - Sztoján Hanna emlékverseny

November 25-én kerül megrendezésre a X. Botev Kupa - Sztoján Hanna emlékverseny a Vetési Gimnázium tornacsarnokában.

A 10 órakor kezdődő tornaversenyre az ország minden részéből érkeznek csapatok, iskolánk három csapattal indul a megmérettetésen.

Sok szeretettel várjuk iskolánk tanárait, tanulóit és az érdeklődő szülőket! 

  • 1
  • 2