Ökoiskolai működésünk

2011 júniusában iskolánk is elnyerte az Ökoiskola címet, és csatlakozott az Ökoiskolák Hálózatához.

A 2011/2012-es tanévet már ebben a szellemiségben kezdtük meg. A kezdeti lépésekhez nagyon sok segítséget kaptunk a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközponttól és Nagyné Kozma Ildikó tanárnőtől.

Minden tanévben megrendezésre kerülő programok:

  • Minden tanévben szervezünk őszi és tavaszi papírgyűjtési akciót. Az idei tanévben minden rekordot túlszárnyalva, közel 27 tonna papírt sikerült gyűjtenünk.
  • Szeptemberben minden évben egy napos Öko-túranapot szervezünk, amikor az osztályok külön-külön, vagy kisebb csapatokban felkeresik a környékünkön található fontosabb környezeti értékeket. (Bakony, Balaton, Gulyadomb)
  • A veszprémi Állatkerttel is jó szakmai kapcsolatot ápolunk. Számos alkalommal volt már lehetőségünk osztályokkal, évfolyamokkal, külföldi cserediákokkal részt venni rendhagyó állatkerti órákon, állatbemutatókon, állatsimogatókon.
  • Iskolánk megjelenésében is megmutatkozik az „öko-szemléletmód”. Madárbarát iskolaudvart alakítottunk ki, faültetéssel és madáretetők kihelyezésével, valamint jelenlegi terveink között szerepel egy mezítlábas ösvény kialakítása.

Cikk folytatása