Nyári ügyelet

2022.06.29.        Zongor Klára - munkaközösség vezető - elérhetősége: +36-30/646-3385

2022.07.13.        Molnárné Staub Ildikó - intézményvezető - elérhetősége: +36-30/811-5645

2022.07.27.        Fülöp Krisztina - intézményvezető helyettes - elérhetősége: +36-30/387-5412

2022.08.10.       Takácsné Kucsay Nikoletta   - intézményvezető helyettes - elérhetősége: +36-30/243-6828

 

Egyéb időpontokban vész esetén értesítendő:

Intézményvezető: Molnárné Staub Ildikó - +36-30/811-5645

Portás: Vass György - +36-20/514-9011

Évzáró és ballagás

Iskolánk évzáró ünnepélye és a ballagás június 17-én 17 órakor kerül megrendezésre. Megjelenés ünneplőruhában.

vzr

Szurkoltunk a Magyarország-Anglia mérkőzésen

Szombaton a Puskás Arénában iskolánk tanulóinak egy csoportja nézőként részt vehetett a Magyarország – Anglia Nemzetek Ligája mérkőzésen.

angol11

A mérkőzést eredetileg szurkolók nélkül rendezték volna, az UEFA szabályai szerint azonban 14 év alatti gyermekek belépést nyerhettek a találkozóra. A Botev iskola is regisztrált a rendezvényre, 15 gyerek és 2 felnőtt jegyet kaptunk a mérkőzésre. Így harmincötezer gyerekkel közösen szurkolhattunk a lelátón, és lehettünk szemtanúi a magyar győzelemnek. 

Izzott a levegő, parázs volt a hangulat, a mérkőzés hatalmas élmény volt mind a gyerekeknek, mind a kísérőknek.

angol meccs 5

Jutalomkirándulás Semmering - Mürzzuschlag

A Veszprém Megyei Német Iskolaegyesület évente szervez jutalomkirándulást a megye német nemzetiségi iskoláiban német nyelvből kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók számára. Idén iskolánk hét tanulója is részt vehetett a kiránduláson. Az UNESCO világörökség részét képező Semmering vasút vonalán túráztak, majd a mürzzuschlagi vasúttörténeti múzeumban jártak. 

jutalommontazs2

English from a different point of view

HARRY POTTER

angolul, egy kicsit másképp.

 

Április hónap a harmadik évfolyamon az egyik legismertebb mai könyvről Harry Potterről szólt a gyerekeknek – az angol óra keretein belül jelmezbe öltözve, festett villámmal a homlokukon vehettek részt különböző játékos foglalkozásokon, ahol egy labirintuson át segíthettek Harry-nek megtalálni egy sárkánytojást, anélkül, hogy valamelyik sárkány karmai között végezték volna.

A szóhálókban rengeteg angol szót találhattak meg a gyerekek a könyvből, színezhettek, bingózhattak és egyéb érdekes játékokon tehették próbára tudásukat.

Az angolos faliújság egyik puzzle darabjára plakátokat készítettek a tanulók , amit a könyvtár mellett láthattok. Ezeken láthatjátok azokat a tárgyakat, amelyeket Harry és barátai használnak roxfordi mindennapjaik során.

 

🙂 Angol nyelvi munkaközösség 🙂

Gizella Napok - Német Nemzetiségi Gála

Május 8-án iskolánk tanulói 3 produkcióval színesítették a Hangvillában rendezett Gizella Napi Gála nemzetiségi műsorát. 
Till Adél 2. c (vers); Guzsvány-Leskó Csongor 5. c (harmonika); Botev Néptánccsoport   3. c (német nemzetiségi tánc)
Gratulálunk gyermekeinknek, nagy sikert arattak a rendezvényen!
 
nemzmontazs

Alsós focibajnokság

A közelmúltban szurkolók hangja töltötte be az iskolaudvarunkat. Laci bácsi alsós focibajnokságot hirdetett, melyen minden osztály legjobb focistái versengtek. A cél természetesen a részvétel, a sport szeretete, a jókedv volt.
Az osztályok lelkesen szurkoltak, a sportolók a legjobb teljesítményüket hozták, mindenki jól érezte magát!
Köszönjük a szervezést, Laci bácsi!
focimontazs1

Árpád-kori projektnap

Május 5-én iskolánk 5. évfolyamos tanulói Árpád-kori projektnapon vettek részt. A csapatokat három helyszínen várták a korszakhoz kapcsolódó programok.
Részt vettek a Korona és kard mondája drámafoglalkozáson a Pannon Egyetemen, amelynek során feltárták az Árpád-házi I. András és öccse, Béla herceg közötti trónviszályt. A projektnap ezen állomása a VEB2023 által támogatott Pannon Színitanoda Élménypedagógiai program részeként valósulhatott meg a Pannon Egyetem hallgatóinak közreműködésével.
montazs1

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár adott helyszínt egy másik állomásnak, ahol az Árpád-kor írásos emlékeivel, oklevelekkel, kódexekkel ismerkedtek meg a csapatok. Itt a témához kapcsolódó feladatok is vártak rájuk, melyhez a könyvtár könyveit is használhatták segítségül.
montazs3

A harmadik állomáson a várban és a Margit-romoknál helytörténeti sétán kutatták a csapatok a vár és környéke történetét és nevezetes épületeit, erről egy feladatlapot és egy szövegértést töltöttek ki.
montazs2

Az előzetes feladatok (tematikus lapbook és középkori oklevél készítése) és a foglalkozásokon megoldott feladatlapok értékelése után a következő sorrend született:

1. hely: Töritatárok (5.b)
2. hely: Négyzetasztal lovagjai (5.b)
3. hely: Árpád-házi manók (5.a)

Gratulálunk a helyezetteknek!

Köszönjük a Pannon Egyetem és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár támogatását!

Hit- és erkölcstan tájékoztató

A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 35. § (1) bekezdése alapján 2013. szeptember 1-jétől az állami általános iskolában az etika óra, vagy az ehelyett választható, az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan óra a kötelező tanórai foglalkozások része. Iskolánk az idei tanévben is lehetőséget biztosít az Országgyűlés által elismert magyarországi egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek bemutatkozására.

Iskolánkban a tájékoztató napját 2022. március 09-re (szerda) hirdetjük meg. Helyszíne az „A” épület könyvtárterme. Kezdési időpont 16:00.
Az iskolánkban hit- és erkölcstan oktatását vállaló egyházak bemutatkozó anyagait alább tesszük közzé:

Cikk folytatása