Versmondók versenyei


A költészet napján rendezték meg Márkón a járási szavalóversenyt. Kormány Csongor (7.b) és Sági Flóra (7.d) különdíjat vehetett át a zsűritől, míg Csabai Pál (7.b) a rangos harmadik helyezést érte el.

Pali részt vett az Ajkán megrendezett Nagy László szavalóversenyen is. Nem csak korcsoportjában lett győztes, hanem megkapta a legjobbnak járó nagydíjat is.

A szavalókat Takács Gyöngyi tanárnő készítette fel, akit mindkét helyszínen tanári jutalomban részesítettek.

Marcali Alapműveleti Matematikaverseny

Április 3-án tartották a Marcali Alapműveleti Matematikaverseny körzeti fordulóját. A tanulók és felkészítő tanáraink eredményéhez gratulálunk!

Helyezés

Név

Osztály

Felkészítő

1.

Vörös András

6.a

Tiszttartó Dávid

3.

Somfai Máté

5.b

Megyaszai Éva

4.

Molnár Sára

7.d

Décsy Dóra

5.

Cserbán Luca Csenge

7.d

Décsy Dóra

 

Angol- német megyei szépkiejtési verseny

Eredmények német nyelv:
5-6 évfolyam: 1. helyezés: Schofhauser Péter (felkészítő tanár: Fekete-Stáhl Ágota)
7-8 évfolyam: 1. helyezés: Jurácsik Lara
(felkészítő tanár: Dezse Orsolya)

Német verseny - Pfiffikus Deutsch macht Spaß

Április 12-én, pénteken iskolánk tanulói részt vettek a Dózsa Általános Iskola által megrendezett német csapatversenyen. A verseny témája: Schule früher und heute. A tanulók előzetes feladata volt egy plakát készítése a témához kapcsolódóan, melyet a versenyen mutattak be egy verssel és rövid párbeszédekkel összekötve. A gyerekek az egyes állomások feladatait sikerrel vették, így az induló 11 csapatból a 3. helyezést érték el. A csapat tagjai voltak: Cserbán Hanga, Szabó Hanna (4.c), Gönczi Máté, Németh Lőrinc (4.d). Felkészítő tanár: Németh Petra 

 
Szép eredményükhöz gratulálunk! 
 

Országos Kazinczy-verseny dunántúli döntője

Április 11-től 13-ig rendezték meg Balatonbogláron az Országos Kazinczy-verseny dunántúli döntőjét. A háromnapos megmérettetésen 55 tanuló közül 16-ot aranyéremmel jutalmaztak. Biszak Sári 8.c osztályos tanulónk kiváló eredményével arany fokozatban részesült. Idén először különdíjakat is osztottak. Sári mindkét versenyszöveg (szabadon választott és a kötelező) kimagasló tolmácsolásáért a különdíjat is elnyerte. Gratulálunk neki!

Felkészítő tanára: Vaczula Márta

Hevesy György kémiaverseny

2019. március 29-én rendezték városunkban a Hevesy György országos kémiaverseny megyei fordulóját. Iskolánkat két nyolcadikos tanuló képviselte. Balogh Péter 4. helyezést, Nagy Gergely 6. helyezést ért el.

Felkészítő tanáruk Csere Anita volt.

Gratulálunk a szép eredményhez!

 

A "Láthatatlan Munka" Világnapja 2019.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat által a Láthatatlan Munka Világnapjára (április első keddje) meghirdetett rajz és prezentáció pályázatán iskolánk négy díjat is magáénak mondhat. A megszerzett dicsőségen kívül a diákok családi állatkerti belépőket, szabadulószoba belépőket nyertek.
 
                                Alsó tagozat
Rajzpályázat:  1. helyezett:  Bódis Brenda - 4.a 
Mohácsi Petra (4. a) különdíjban részesült.
 


Felkészítő: Varga Márta

Cikk folytatása

BankVelem PénzOkos Kupa megyei verseny 2019

A BankVelem PénzOkos Kupa egy évente megrendezésre kerülő országos pénzügyi tudásverseny általános iskolások számára.  A program keretében az általános iskolás korú diákok az alapvető pénzügyi, banki ismereteket játékos formában, de valós környezetben sajátíthatják el.
Fontos, hogy a gyerekek tudatosan kezeljék pénzügyeiket, tájékozottabbak legyenek, gazdálkodjanak, ezzel gyarapodjanak.
 

A 7. c osztály 3 fős csapata (Seliga Klaudia, Timmer Míra, Németh Dóra) bejutott az idén 5 éves a BankVelem PénzOkos Kupa 2019.03.29-én a Deák Ferenc Általános Iskolában megrendezett megyei fordulójára, ahol a sok csapat közül a 2. helyezést érte el.
 
Felkészítő: Vékony Istvánné