Legyen mindenkinek szép a Karácsonya

A Lélektér Alapítvány által meghirdetett "Legyen mindenkinek szép a Karácsonya" rajpályázatra érkezett művek közül, a száz legszebbet kiállították a Petőfi Színház előterében.
Iskolánkból a következő tanulók rajza szerepelt ezen:
Mohácsi Petra 4.a, Kiss Vivien 4.a, Kocán Júlia 4.a, Szente Júlia 4.a, Szigeti Máté 4.a, Vörös Dorottya 4.a, Brotschul Boglárka 7.a , Máthé Mihály 8.c
Gratulálunk nekik!
Az ünnepélyes eredményhirdetés legmeghatóbb pillanata azt volt, amikor a gyerekek átnyújtották rajzaikat a megjelent egyedülálló idős embereknek, hogy ezzel is szebbé tegyék számukra az ünnepet.
A részvételért iskolánk 50000 Forint Decathlon vásárlási utalványt kapott, melyet sportszerek vásárlására fordítottunk.   

Cikk folytatása

Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny

2018. december 8-án Budapesten rendezték meg a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjét. Iskolánkból két csapat is képviselte Veszprém megyét: a hetedik évfolyamot a 7.a, a nyolcadikat a 8.c osztály.

A Lendvai Csenge, Gyimesi Máté, Nagy Ábel és Szarka Márton által alkotott csapat a nagyon szép 3. helyezést érte el. Felkészítő tanáruk Szabóné Lovasi Ágnes volt. A nyolcadikosa csapat tagjai Biszak Sára, Fóris Hanna, Schofhauser Lia és Szuhánszki Emma voltak. Ők a 14. helyen végeztek. Felkészítőjük Belovicsné Kovács Szilvia volt.

A felkészülés igazi csapatmunka volt diákok és tanárok részéről egyaránt. Külön köszönet illeti Barbara nénit, aki sokat segített az írásbeli feladatok gyakorlása során, valamint a 8.c osztályos csapatot, amelynek tagjai a hetedikes tanulók szóbeli felkészítésében segédkeztek.

Gratulálunk a szép eredményekhez, a jövőben is hasonló sikereket kívánunk!

Városi könyvtárhasználati verseny eredménye

2018. november 27-én rendezték meg a Kossuth Lajos Általános Iskolában az V. városi könyvtárhasználati vetélkedőt. A Botev iskola csapata a nagyon szép 3. helyezést érte el. A csapat tagjai voltak: Gábor Anna, Németh Anna, Varga Rebeka (5.a)

Gratulálunk a kiváló eredményhez!

XVI. Hriszto Botev Sakk Kupa

2018 november 24-én került megrendezésre iskolánkban a Veszprém Város Sakkszövetség által a XVI. Hriszto Botev Sakk Kupa, melyen több mint 40, engedéllyel nem rendelkező kezdő sakkozó vett részt. Külön csoportban versenyeztek a 7 fordulós svájci rendszerű kézi sorsolással lebonyolított játék során az alsó és felső tagozatos diákok.

Cikk folytatása

„Az én falum, az én városom” kreatív alkotó pályázat

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprémi Irodája által meghirdetett  „Az én falum, az én városom” kreatív alkotó pályázaton Csizmadia Zsolt a fotósorozatával díjazásban részesült. Felkészítő tanár: Vékony Istvánné
 
A díjak átadására november 16-án,  a III. Veszprém Megyei Értékünnep keretében került sor Nyárádon.
 
A legjobb munkákból készült kiállítás Pápán majd  2019. január közepétől Veszprémben a  Megyeháza épületében  lesz megtekinthető.
 

Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei döntő 2018

2018. november 23-án zajlott a Deák iskolában a Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei döntőjének eredményhirdetése. Iskolánk csapatai idén kiemelkedő eredményeket értek el, két csapat is első helyen végzett és bejutott az országos döntőbe.

Cikk folytatása

MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum rajzpályázata

Iskolánk két 4.a osztályos tanulója Csizmadia Levente és Farkas Katalin a MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum - Rajzolj és mesélj! Fejezetek az Arborétum lakóinak életéből - képregénykészítő  országos rajzpályázaton, a 3-4. osztályos korcsoport különdíját nyerték.
Szép eredményükhöz gratulálunk!

Felkészítőjük Varga Márta tanítónő volt.


X. Botev Kupa-Sztoján Hanna Emlékverseny eredmények

2018. november 25-én zajlott a X. Botev Kupa – Sztoján Hanna Emlékverseny a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában. A versenyen 13 település 24 iskolájából 45 csapat indult.

Az eredmények ide kattintva érhetők el.

Iskolánk három együttessel vett részt a megmérettetésen és mind a csapatversenyben, mind egyéniben kiváló eredményeket ért el.

Cikk folytatása